<<    1/8  >>
 
Watany Bank HQ, New Cairo

The concept focused on human wellbeing in the work place. The workstation was the primary unit which when repeated in the three dimensions, developed a unique pattern for every floor depending on its needs.

Small ‘sky courts’ appear between the units, lending every department its own elevated garden.

The volume as a whole was laid out around a courtyard, allowing a shallow plan and plenty of daylight. The window shades were specifically designed for each of the three aspects; east, south and west, while the northern windows did not need shading.

Located at the ground floor is the bank’s public transaction hall along with PR facilities and employee amenities. The upper floors all house the managerial departments.

  Watany Bank HQ

Client: Watany Bank
Location: New Cairo
Year: 2005 - 2006
Status: Competition
Team: Tarek Waly - Yahia Shawkat

   
       

 

FaLang translation system by Faboba